Amica PB Instrukcja Użytkownika Strona 16

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 32
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 15
16
Odpowiednia jakość garnków jest pod sta wo wym warunkiem uzyskania dobrej wydajności
pracy płyty.

Zawsze należy korzystać z garn ków wysokiej jakości, o idealnie płaskim dnie: ko rzy sta nie
z garnków tego rodzaju zapobiega powstawaniu punktów o zbyt wysokiej tem pe ra tu rze,
w których żywność mogłaby podczas gotowania przywierać.Garnki i patelnie o grubych
metalowych ściankach zapewniają doskonały rozkład ciepła.
Należy zwracać uwagę na to, aby dna garnków były suche: podczas napełniania garnka
lub podczas używania garnka wyjętego z lodówki należy przed umiesz cze niem go na
płycie sprawdzić, czy powierzchnia dna jest zupełnie sucha. Pozwoli to uniknąć za bru
dze nia powierzchni płyty.
Pokrywka na garnku zapobiega ucieczce ciepła i w ten sposób skraca czas na grze wa nia
i zmniejsza zużycie energii elektrycznej.

Najmniejsze i najwksze możliwe średnice wskazane w ponszej tabeli i zależą od
jakości naczynia.
 
Średnica (mm) Minimum (mm) Maksimum (mm)
220 140 220
180 90 180









Przeglądanie stron 15
1 2 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 31 32

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag